Словенците все още разчитат най-вече на автомобилите си като основно

...
Словенците все още разчитат най-вече на автомобилите си като основно
Коментари Харесай

Словенците все още предпочитат автомобилите си, за да се придвижват

Словенците към момента разчитат най-много на колите си като главно транспортно средство и не употребяват публичния превоз, тъй като лишава повече време, заяви словенската статистическа работа в навечерието на Европейската седмица на подвижността, заяви уеб сайтът „ Словения таймс “.

Ходенето пешком и колоезденето също са много известни.

Според формалните данни 67 % от пътуванията си словенците са създали с кола предходната година, в 26 % от случаите са предпочели да вървят пешком или са карали велосипед. Обществен превоз са употребявали единствено в три % от случаите.

Хората, които карат автомобил до работа или пътуват с кола като пасажери, не са употребявали публичен превоз, тъй като това би им лишило прекалено много време (33 % от случаите) или тъй като няма публичен превоз по това време (36 процента).

Само един % от тях не са употребявали градския превоз от боязън от болест, а на процедура никой не се отказал от публичния превоз поради цената на билета.

В 75 % от случаите хората са употребявали колата си, с цел да отидат на работа. Най-често (в 89 % от случаите) те оставят колата си на безвъзмезден паркинг, най-вече обезпечен от компанията, или на публични места.

В работен ден 79 % от хората са пътували най-малко по веднъж на ден, а през уикенда делът е 69 %.

Европейската седмица на подвижността ще се организира сред 16 и 22 септември и ще приключи със Световния ден без коли, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР