Словенското правителство ускорява кампанията за ваксинация срещу, така че имунизационните

...
Словенското правителство ускорява кампанията за ваксинация срещу, така че имунизационните
Коментари Харесай

Словения планира да ваксинира 90% от своите граждани до есента

Словенското държавно управление форсира акцията за имунизация против , тъй че имунизационните центрове да бъдат отворени за всички заинтригувани жители от 8:00 до 22:00 часа. Целта на управляващите в Любляна е до есента да бъдат имунизирани 90% от жителите на страната, предава македонската електронна медия „ 24 Инфо “.

Епидемиолозите предизвестяват, че в случай че не се форсира имунизацията, есенната вълна с по-заразния „ Делта “ вариант може да се окаже по-тежка от миналогодишната. „ Ако желаеме да избегнем четвъртата вълна на епидемията и пренаселените лечебни заведения, се предлага всеки над 40-годишна възраст да бъде имунизиран допустимо най-скоро, с цел да се защищити от по-сериозна форма на заболяването “, добавя организация Фокус.
 Нов глас от Словения: Ние не сме колония на Европейски Съюз Нов глас от Словения: Ние не сме колония на Европейски Съюз
От юли 2021 година словенският министър председател Янез Янша се издигна до равнище на политик от първа големина на Стария континент. През идващите шест...

Желателно е най-малко 90% от възрастното население да бъде имунизирано, заяви научният институт „ Йозеф Стефан “, който дава епидемиологични прогнози за държавното управление и предизвиква имунизацията.

В Словения 46% от хората над 18 години и 60% от тези над 50 години са изцяло имунизирани.

През последните 24 часа в Словения са доказани 31 инфекции при 647 тествани, има 1 103 дейни случая, а среднодневният брой инфекции на седмица е 87, заяви държавното управление в Любляна.

 

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР