Словенското министерство на отбраната обяви, че успешно е подписало програмно

...
Словенското министерство на отбраната обяви, че успешно е подписало програмно
Коментари Харесай

Словения купува германски ПВО системи IRIS-T

Словенското министерство на защитата разгласи, че сполучливо е подписало програмно съглашение за съдействие с немското отбранително ведомство, обвързвано с придобиването на системи за противовъздушна защита IRIS-T. Информацията бе предоставена от словенската новинарска организация СТА.

Споразумението съставлява значима междинна стъпка в процеса на доставка на системи за противовъздушна защита със междинен обхват, предоставени от немския производител " Дил дифенс " (Diehl Defense). Подписването на документа се състоя в сряда в Берлин, като от немска страна го подписа държавният секретар в немското военно министерство Бенедикт Цимер, а от словенска страна сътрудника му Дамир Црънчец.

Словения е част от групата от 15 страни, които по време на министерската среща на НАТО през октомври предходната година да се причислят към европейската самодейност " Небесен щит ", след началото на съветската инвазия в Украйна.

В момента планът включва 16 страни от НАТО, както и неутралните страни Австрия и, като тази самодейност има за цел усилване на съдействието в региона на противовъздушната защита и възстановяване на общата сигурност в района. българия също е част от този план.
 Франция и Германия в спор за закупуването на американски оръжия
Франция и Германия в спор за закупуването на американски оръжия

Франция се застъпва за европейски компании, а Германия за бързината на осъществяване на поръчките
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР