Словенският премиер Янез Янша осъди признаването от Русия на двата

...
Словенският премиер Янез Янша осъди признаването от Русия на двата
Коментари Харесай

Словенският премиер към ЕС: Дайте пълноправно членство на Украйна

Словенският министър председател Янез Янша осъди признаването от Русия на двата сепаратистки района в Източна Украйна и прикани Европейския съюз да предложи на Украйна вероятност за пълноправно участие, заяви Хина.

" Признаването от Русия на двете сепаратистки територии е жестоко нарушавания на интернационалното право и споразуменията от Букурещ и Минск, написа Янша в Twitter.

" Словения осъжда този противозаконен акт. Европейският съюз би трябвало да предложи на Украйна вероятност за пълноправно участие ", сподели словенският министър председател.

В понеделник Янша се срещна с унгарския министър председател Виктор Орбан и по време на техния диалог двамата  призоваха за деескалация на рецесията и за политическо решение в Украйна.
Ние се надяваме, че няма да има бъдеща ескалация на спора в Украйна и на нейните граници, тъй като най-после това няма да бъде хубаво за никого и ние всички ще страдаме, само че изключително, най-малко първоначално, ще пострада стопанската система - освен на тези, които непосредствено са забъркани в спора, само че и в по-широк аспект, изключително в прилежащите страни, съобщи  Янша.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР