Словенският министър-председател Роберт Голоб обяви, че страната му ще приключи

...
Словенският министър-председател Роберт Голоб обяви, че страната му ще приключи
Коментари Харесай

До 30 май Словения ще реши дали да признае държавата Палестина

Словенският министър-председател Роберт Голоб разгласи, че страната му ще завърши разискванията по отношение на признаването на палестинска страна в четвъртък, 30 май .

Това заяви Агенция Франс Прес.

Испания, Норвегия и Ирландия към този момент оповестиха желанията си да признаят публично Палестина като самостоятелна страна на 28 май.

Според предходни известия на Al Jazeera се очакваше страната да завърши разискванията по този въпрос до 13 юни .

Съобщението пристигна в миг, когато и редица други страни - членки на Европейския съюз, сякаш обмислят да признаят палестинска страна на 21 май, съгласно репортаж на ирландския народен ефирен оператор.

През март Испания, Ирландия, Малта и Словения обявиха, че са се съгласили да подхващат първите стъпки към признаването на палестинска страна. Според известията страните чакат гласуването на Общото заседание на Организация на обединените нации на 10 май, което може да докара до признаването на палестинците като отговарящи на изискванията за пълноправно участие в Организация на обединените нации.
 И Словения мисли да признае Палестина
И Словения мисли да признае Палестина

Надежда за мир в Близкия изток

От 1988 година насам 139 от 193-те страни - членки на Организация на обединените нации, са признали палестинската държавност .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР