Словенските власти решиха да разширят списъка с ваксини срещу коронавирус,

...
Словенските власти решиха да разширят списъка с ваксини срещу коронавирус,
Коментари Харесай

Словения разрешава ваксинирани със Спутник V и Янсен да не стоят под карантина при влизане в страната

Словенските управляващи взеха решение да разширят листата с ваксини против ковид, имунизираните с които са освободени от нуждата да съблюдават 10-дневна карантина след влизане в страната. Те прибавиха съветската ваксина " Спутник V " и имунизацията на американската компания JohnsonJohnson, се показва в заключителния протокол от съвещанието на кабинета на министрите на републиката, оповестен на формалния уеб страница, оповестява ТАСС, представена от БГНЕС.
Указът ще влезе в действие от момента на публикуването му в идващия брой на словенския държавен вестник, който би трябвало да излезе в четвъртък (15 април). Словенската полиция ще приема документи за имунизация на словенски и английски; имунизацията би трябвало да е направена минимум 21 дни преди идването в републиката. Ваксинираните с изброените препарати няма да бъдат обект на възбрана за неналежащо пътешестване сред райони на страната.
 Албания контракти покупка на „ Спутник V ” по 10 $ за доза Албания контракти покупка на „ Спутник V ” по 10 $ за доза
Албания завърши контракта за закупуване на съветски ваксини „ Спутник V ” на цена от 10 $ за ваксина, оповестиха медиите в...
По-рано словенските управляващи са разглеждали единствено документите за имунизация на имунизирани с препаратите на BioNTech / Pfizer, Moderna и AstraZeneca като основа за освобождение от карантина. Също по този начин, хора, които са имали зараза през последните шест месеца (при изискване на уместно удостоверение от доктор или здравна лаборатория от Европейски Съюз и страните от Шенген) и притежатели на негативни PCR проби от Европейски Съюз, Шенгенското съглашение, Англия и Съединени американски щати ще бъдат свободно позволени в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР