Словенските полицаи стачкуват с искане за увеличение на заплатите с

...
Словенските полицаи стачкуват с искане за увеличение на заплатите с
Коментари Харесай

Словенските полицаи стачкуват с искане за увеличение на заплатите с 15%

Словенските служители на реда стачкуват с искане за нарастване на заплатите с 15% , оповестява " Ройтерс ".

Това е първата проява от вълната от стачки на държавни чиновници тази седмица, които ще усилят натиска върху държавното управление.

Във вторник медицинските сестри ще спрат работа за два часа, а за сряда е проведена стачка на учителите, оповестиха водачи на синдикати. И двете групи упорстват за нарастване на заплащането.

Демонстрациите са проведени няколко месеца преди парламентарните избори, които се чака да бъдат извършени през юни.

Около 200 чиновници на полицията за малко стачкуваха пред постройката на държавното управление , като надуваха свирки и държаха рисунки, на които министър председателят Мирослав Церар е запушил ушите си с ръце, с което демонстрират, че водачът на държавното управление не се вслушва в настояванията им.

Говорителят на полицията Весна Дроле съобщи, че към момента има служители на реда по улиците на словенската столица Любляна, пояснявайки, че нямат задоволително личен състав за запазване на реда.

Преди по-малко от три седмици към 30 000 държавни чиновници проведоха еднодневна стачка с искане за по-високо възнаграждение на фона на икономическия растеж на страната.

Правителството чака стопанската система да се разшири с 3,9% през тази година спрямо 4,4% през 2017.

Лявоцентристкото държавно управление декларира, че множеството претенции за нарастване на заплатите са неприемливи, защото те не са оправдани от продуктивността и могат да заплашат фискалната консолидация.

Средната заплата на служител на реда в страната е към 1 400 евро . Служителите на реда желаят да бъде увеличена с 200-220 евро.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР