Словенски медии правят коментари, че сега Хърватия държи всичките си

...
Словенски медии правят коментари, че сега Хърватия държи всичките си
Коментари Харесай

Словенски медии: Хърватия днес държи целите Балкани за топките!

Словенски медии вършат мнения, че в този момент Хърватия държи всичките си съседи " за топките ", написа македонският " Вечер ". Те имат поради признатата неотдавна Стратегия ва Европейски Съюз за Западните Балкани, в която категорично е написано, че бъдещите кандидатки Сърбия, Черна Гора и другите, не би трябвало да имат никакви неуредени гранични разногласия със свои съседки.

Хърватия обаче, която от дълго време е членка на съюза има нерешени проблеми по границите си с всичките си съседки, като се изключи Унгария. Според словенския " Вечер ", издаван в Марибор, по този метод целият Балкан ще стане " пленник на Хърватия ".

" Така задачите Западни Балкани ще станат заложници на формален Загреб. Хърватия не реши проблемите си по границите с никой от прилежащите страни с изключение на Унгария. Това значи евентуален спор със Сърбия към поречието на Дунав, с Черна Гора за морските граници и Превлак, както и с Босна и Херцеговина, където проблематична е цялата дължина на общата граница. Може да се каже, че в този момент Хърватия държи задачите Балкани " за топките ", написа словенският всекидневник.

Със Словения, която е членка на Европейски Съюз, Загреб има също дълготраен пограничен спор.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР