Словенската компания Словения Броудбанд С.а.р.л. се е отказала от намерението

...
Словенската компания Словения Броудбанд С.а.р.л. се е отказала от намерението
Коментари Харесай

Словения Броудбанд официално се отказа от сделката с българската IT компания Телелинк

Словенската компания " Словения Броудбанд " С.а.р.л. се е отказала от желанието си да придобие надзор над  " Телелинк Бизнес Сървисис Груп " АД (ТБС Груп). Това излиза наяве от решение на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), с което формираното от регулатора произвеждане се приключва. 

Припомняме, че КЗК образува произвеждане за концентрацията сред " Словения Броудбанд " С.а.р.л. и " Телелинк Бизнес Сървисис Груп " АД в края на предходната година.

През ноември 2021 година " Телелинк Бизнес Сървисис Груп " АД разгласи подготвеност да предложи за продажба на БФБ мажоритарен пакет акции над 50% от началото на 2022 година, с цел да търси стратегически вложител, който да форсира навлизането на сдружението на нови пазари.

Дни по-късно компанията разгласи, че е постъпило писмо за желание за закупуване на мажоритарен пакет от минимум 51% от акциите на сдружението от страна на " Словения Броудбанд С. а. р. л. ".

Телелинк Бизнес Сървисис Груп АД е основана през 2019 година вследствие на отделянето на активността по даване на решения и услуги в региона на осведомителните и информационните технологии от групата на Телелинк България ЕАД. Историята на активността датира от 2004 година, когато тя започва в България, и минава през постъпателно разгръщане в района на Западните Балкани и на интернационалния пазар на световните ИТ услуги.

Групата има повече от 220 чиновници, наличие в седем страни и над 200 клиенти от друг мащаб и сфери на активност, и необятна мрежа от партньорства със международни софтуерни водачи като Cisco, Microsoft, DellEMC, IBM, VMware и др.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР