Словения Докато властите в няколко страни препудпреждават за рязко влошаване на

...
Словения
Докато властите в няколко страни препудпреждават за рязко влошаване на
Коментари Харесай

Времето в Европа се влошава: Словения се бори с последствията на катастрофални наводнения

Словения
Докато управляващите в няколко страни препудпреждават за внезапно утежняване на времето, гръмотевични стихии и градушки, в други се борят с пагубните последствия от наводненията.

Щетите от наводненията, породени от проливните дъждове в Словения, ще надвишават половин милиард евро, заяви словенският министър председател Роберт Голоб след съвещанието на Съвета за национална сигурност.

Две трети от Словения са наранени от наводненията, а страната е изправена пред най-голямото естествено злополучие в историята си.
В Дравоград настъпи апокалипсис с древен размери. Нямаме връзка със света, пътят за Марибор е затворен. Мостът на основния път се срути. Няколко места са откъснати от света. 120 души бяха евакуирани. Погрижихме се за многочислени туристи, които бяха блокирани в Драгоград.
Антон Прексавец, кмет на Драгоград

Пътната и енергийната инфраструктура са наранени изключително съществено наред със стотици домове, сподели още словенският министър председател, като добави, че ще са нужни огромни старания за възобновяване на естествения живот.

Има изцяло откъснати градове където, има дефицит на питейна вода и съоръжение, което ще бъде превозено там по въздух.

Премиерът не счита за належащо оповестяването на изключително състояние към този момент, защото страната има едни от най-хубавите системи за оказване на помощ при бедствия и гражданска отбрана в Европа.

За 48 часа са регистрирани повече от 3000 случая в 145 общини на Словения. Пороите в цялата страна провокираха наводнения, повишаване на подпочвените води и свлачища. Пожарникари, военни и представители на други служби не престават да избавят хора, имущество и животни.

Австрия
Поройни превалявания предизвикаха наводнения и в Южна Австрия.

На места е имало кални свлачища. Няма информация за потърпевши хора. Местните управляващи оповестиха, че има прекратени пътища до някои села в южната федерална провинция Каринтия. Особена наранена е региона Фолкермаркт, покрай границата със Словения. 70 литра дъжд на квадратен метър са измерени за денонощие в други елементи на Австрия.
За да не застрашим хора или семейства, организирахме евакуация на 80 души. Прогнозата на метеорологичната работа не наподобява добра. За противопожарната работа обаче съществува проблем със свлачищата. Всички ливади и ниви са подгизнали от вода.
Волфганг Вайсхаупт, пълководец на районната пожарна работа

Властите приканиха жителите да не карат в региона, в случай че не е извънредно неотложно.

Армията се е присъединила в превъзмогването на последствията от естественото злополучие.

Жителите в алпийската котловина Лавант - бяха инструктирани да се реалокират по горните етажи на постройките и да заобикалят влизането в изби и прекосяването по мостове.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР