Словения започва от днес постепенно да разхлабва ограниченията, наложени срещу

...
Словения започва от днес постепенно да разхлабва ограниченията, наложени срещу
Коментари Харесай

Словения разхлабва мерките срещу коронавируса. Ще тества 3000 души на случаен принцип

Словения стартира от през днешния ден последователно да разхлабва рестриктивните мерки, наложени против разпространяването на ковид в страната. Дейността си възобновяват автосервизи, работилници, ателиета за химическо почистване, магазини за строителни материали, техника и мебели, инфомира организация МИА. 

След две седмици би трябвало да заработят още веднъж и фризьорските и козметичните салони с повърхност под 400 кв. метра. 

Правителството в Любляна възнамерява да тества на инцидентен принцип за ковид 3000 жители от през днешния ден, с цел да усъвършенства данните си за разпространяването на вируса. Подборът на хората е бил изработен от Словенския статистически институт в съдействие с Факултета по публични науки на Люблянския университет.  

Първоначално коронавирусът се популяризира релативно бързо в Словения, само че бяха подхванати строги ограничаващи ограничения, които скоро дадоха резултат. Сред тях е и възбрана за овакантяване на домовете от жителите без особено позволение. По данни от през вчерашния ден общият брой на инфектираните с COVID-19 е 1330 души, а на умрелите - 74. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР