Словения постигна очаквана победа макар и със само 2:0 над

...
Словения постигна очаквана победа макар и със само 2:0 над
Коментари Харесай

Словения напълно надигра, но вкара само два на последните в света

Словения реализира предстояща победа въпреки и със единствено 2:0 над Сан Марино във втора среща от квалификациите за Евро 2024 в група „ H “. И двете попадения паднаха след почивката в границите на единствено четири минути и бяха дело на Бенямин Шешко в 56-ата и автогол на Роберто Ди Майо в 60-ата минута.

Като цяло футболистите на Матияж Кек изиграха добър мач, преобладаваха изцяло, само че нямаха шанс да стигнат до още по-убедителен резултат, откакто удариха и две греди.

В 18-ата минута бранителят на Лудогорец - Жан Карничник, който играе чартърен в Целие, удари първата от тях, откакто засече топката за повторно след ужасно първо избавяне на Елиа Бенедетини. Малко по-късно пристигна и неприятна вест за домакините, защото един от централните бранители Яка Бийол трябваше да бъде наложително сменен. Последваха още няколко пропуща пред вратата на гостите.

Домакините имаха искания и за дузпа няколко минути преди края на първата част, когато Бенямин Вербич опита самичък да преодолее няколко бранители в мрачно синьо, след което се строполи на земята. Топката като по знамение не се озова в мрежата и в добавеното време, откакто Бенедетини се намеси при едно центриране, само че последвалият удар от границата на наказателното поле мина около дясната греда на стража.

Словенците съумяха да открият резултата в 57-ата минута, само че не и без доза шанс. Тогава техен футболист влезе в наказателното поле и стреля, кълбото се отклони в гърба на защитник на Сан Марино, само че единствено с цел да срещне гърдите на Бенямин Шешко преди да влети в мрежата за 1:0.

Второто попадение не закъсня и след четири минути резултатът беше подсилен, въпреки че още веднъж по смешен метод. След едно центриране отдясно топката летеше в огромна степен безвредно към наказателното поле, само че бранителят Роберто Ди Майо отклони топката в мрежата си за крайното 2:0.

До края на срещата Словения не позволи изненада и се поздрави с втора поредна победа. Така футболистите на Матияж Кек оглавиха еднолично тяхната група „ H “ с шест точки. Сан Марино предстоящо е на дъното в подреждането с две следващи загуби.

| 2:0 | Konec tekme in zmaga v Stožicah!
Slovenija 2:0 San Marino
— NZS | FA Slovenia (@nzs_si)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР