Словения постигна домакински успех с 3:0 над Финландия в двубоя

...
Словения постигна домакински успех с 3:0 над Финландия в двубоя
Коментари Харесай

Словения разби Финландия и направи важна крачка към Евро 2024

Словения реализира домашен триумф с 3:0 над Финландия в дуела посред им от седмия кръг на евроквалификациите в група Н. Тази победа е от огромно значение за отбора, тъй като пристигна против директен съперник в битката за присъединяване на Евро 2024.

В 16-ата минута Бенямин Шешко откри резултата с тъкмо изпълнена дузпа, свирена за нарушаване на Лео Вайсанен против Андраж Шпорар. Именно двамата нападатели бяха виновни и за втория гол в мача. Той пристигна в 28-ата минута, когато Шпорар лиши топката от неприятелски състезател и я подаде на Шешко, който напредна и означи второто си попадение през днешния ден. В добавеното време резервата на гостите Маркус Форс не почисти топката задоволително добре при центриране от корнер и по този начин Ерик Янжа съумя да оформи крайното 3:0.

След петата си победа в този квалификационен цикъл Словения продължава да води в групата, само че към този момент с актив от 16 точки, до момента в който Финландия е на третото място с 12 извоювани пункта, колкото има и четвъртият Казахстан преди мача му с втория Дания.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР