Словения откри посолство в България. Във връзка с това на

...
Словения откри посолство в България. Във връзка с това на
Коментари Харесай

Словенският външен министър се срещна с Румен Радев и Екатерина Захариева

Словения откри посолство в България. Във връзка с това на публично посещаване у нас е словенския вицепремиер и министър на външните работи Миро Церар. Днес той имаше срещи с президента Румен Радев и със своя сътрудник Екатерина Захариева, на които са били разисквани въпроси като миграцията, Брекзит, вероятността пред Западните Балкани и двустранните ни връзки.

В диалога с госта от Словения президентът Румен Радев е декларирал, че като страни ситуирани от двете страни на Западните Балкани, е значимо България и Словения да дават образец за стабилността и сигурността на района. По думите на Радев откритата директна авиолиния сред Любляна и София, дава нов подтик в туризма и e основна причина за развиването на икономическите връзки.
 © Българска телеграфна агенция
След срещата с българския първи посланик Екатерина Захариева Миро Церар изрази благодарността си към България за запазване на външните граници на Европейски Съюз от незаконни емигранти.
Миро Церар - външен министър на Словения: Миграционната рецесия ще продължи дълго и Европа би трябвало да има солидарна политика във връзка с мигрантите, които бягат от военни спорове, само че при съблюдаване на всички правни процедури и отчитане на потенциала на Европа да приема бежанци.В същото време напъните ни би трябвало да се насочат към оказване на помощ на страните от рисковите региони на Африка и Азия. Екатерина Захариева - министър на външните работи: За страдание към момента не може да намерим сили и да се обединим върху общо решение за изменение на разпоредбите за обща политика за леговище, макар че сме доста близо. Не би трябвало обаче да забравяме страните и в Централна Азия, тъй като като погледнем произхода на противозаконната миграция в нашия район, те са на първо място от Пакистан, Афганистан, Ирак не толкоз от Африка.
Захариева акцентира, че помощта от Европа към рисковите региони би трябвало да е фокусирана към основаване на бъдеще за хората там.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР