Словения иска да предупреди лидерите на 27-те държави-членки на ЕС

...
Словения иска да предупреди лидерите на 27-те държави-членки на ЕС
Коментари Харесай

Президентът на Словения: ЕС се нуждае от нова стратегия за разширяване

Словения желае да предизвести водачите на 27-те държави-членки на Европейски Съюз за нуждата от нова тактика за разширение на Европейски Съюз, която би трябвало да подчертае геополитическото измерение на процеса. Това съобщи президентът на Словения Борут Пахор при посещаване в Белград.

„ Това е предизвестие, геополитическият метод е доста значим, в случай че Брюксел желае да го разбере. Някои чувствителни двустранни въпроси сред страните от района ще бъдат по-лесно позволени или ще изгубят значение, в случай че всички страни не се причислят към Европейски Съюз допустимо най-скоро, " сподели Пахор.

Той сподели, че самодейността Бърдо-Бриони, в чийто рамки в понеделник ще се състои среща на върха на водачите на Европейски Съюз в Бърдо край Кран, би трябвало да уточни, че разширението на Съюза е геополитическо, че би трябвало да се реализира по-бързо, че Брюксел би трябвало да има непосредствен взор върху задачите Западни Балкани и че би било „ отлично, в случай че всички страни от района се причислят към Европейски Съюз почти по едно и също време “.

Пахор добави, че в този случай някои проблеми в района " могат да останат ", само че ще бъдат по-лесни за разрешаване, откакто тези страни се причислят към Европейски Съюз.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР