Словения има резерви за присъединяването на Украйна към НАТО заради

...
Словения има резерви за присъединяването на Украйна към НАТО заради
Коментари Харесай

Словения с резерви за Украйна в НАТО

Словения има запаси за присъединението на Украйна към НАТО поради огромните опасности за сигурността, което присъединението крие, съобщи външната министърка Таня Файон пред локални медии. " Ако НАТО вземе решение да одобри Украйна, това може да бъде недвусмислено оповестяване на началото на война ", сподели Файон.
В отговор на въпрос за словенската поддръжка за възможна молба на Украйна за влизане в НАТО Файон съобщи, че Словения е пособия на Украйна в границите на опциите си под формата на филантропична помощ, помощ за развиване, както и военна помощ, което ще продължи да прави, до момента в който Украйна има потребност.
Ако НАТО реши да обмисля приемането на Украйна, това би представлявало огромен риск за сигурността, тъй че съгласно Файон е нужна сериозна полемика в страната " накъде води тази обстановка ".
Попитана дали в Словения се водят договаряния по въпроса за участието на Украйна в НАТО, Файон сподели, че Любляна не се е включила към изказването, инициирано от Полша предходната седмица, което косвено показва поддръжка за Украйна в НАТО.>  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР