Словения и Унгария потвърдиха първи случаи на коронавирус, предаде Ройтерс,

...
Словения и Унгария потвърдиха първи случаи на коронавирус, предаде Ройтерс,
Коментари Харесай

Словения и Унгария потвърдиха първи случаи на коронавирус

Словения и Унгария потвърдиха първи случаи на ковид, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Единият пациент е пътувал до Словения от Мароко през прилежаща Италия и в този момент е болница в Любляна, съобщи словенската информационна организация СТА. Досега в Словения са направени 352 теста за ковид.

Унгария удостовери първи два случая на новия ковид на своя територия. И двамата са ирански студенти, учещи в централноевропейската страна, заяви министър председателят Виктор Орбан.

" Все още нямат признаци, само че инфекцията е доказана ", сподели той във " Facebook ".

Те са отишли в родната си страна за иранската Нова година, а когато са се върнали в Унгария, единият е изискал да му бъде направено проучване, с цел да види дали не е инфектиран. Това заяви началникът на националния институт за инфекциозни заболявания.

Междувременно Испания заяви през вчерашния ден за втори смъртен случай вследствие на епидемията от новия ковид, съобщи " Франс прес ". Става дума за 82-годишен мъж, който е страдал от хронични заболявания, прецизираха управляващите на самостоятелната област Страната на баските. В цяла Испания са доказани 200 случая на ковид, заяви министерството на опазването на здравето.

Ирландия удостовери през вчерашния ден четири нови случая на Ковид-19, двама мъже и две дами, които скоро са пътували до Северна Италия, съобщи " Ройтерс ". В страната са регистрирани общо шест случая на заразяване.

Броят на инфектираните с новия ковид в шведската столица през вчерашния ден набъбна с 16 и доближи 31, заяви ТАСС. Общо в страната са доказани 52 случая. Двайсет и седем поданици на Стокхолм са били инфектирани зад граница или са били в директен контакт с хора, които са пътували в чужбина. При четири от случаите източникът на болест към момента не е открит.

Експерти изясняват повишаването на броя на доказаните случаи с края на учебната почивка в Стокхолм и с обстоятелството, че повече хора са били изследвани за вируса, отбелязва организацията.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (224)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР