„Словения, Босна и Херцеговина и части от Словения също ще

...
„Словения, Босна и Херцеговина и части от Словения също ще
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Пик на горещините в четвъртък и петък – живакът надминава 30 градуса

„ Словения, Босна и Херцеговина и елементи от Словения също ще бъдат обхванати от горещата вълна. Над 30 градуса се чакат и в Русия “, предизвести той.

„ Сахара е източник на фини прахови частици, минават Средиземно море и доближават освен България, само че и във вътрешността в континента. Няма основна заплаха, в случай че капне малко дъжд – ще създадат колите като петнисти хиени “, сподели проф. Рачев.

Той посочи, че в Западна България температурите ще бъдат по-високи, само че влажността също е по-висока.

„ Днес има възможност за валежи над София, само че те ще стават все по-малко и с по-нисък интензитет. Нищо ужасно не ни чака “, изясни синоптикът и напомни, че през 2014 година по това време е имаше много по-екстремно време, като градушка аргументи обилни материални вреди в столицата, а наводненията във Варна взеха жертви.

Проф. Рачев съобщи, че високите температури ще се запазят и след 1 юли. „ Говорим към този момент за тъй наречените тропични нощи, по една камизолка към този момент може да се изкара цялото денонощие. Температурите няма да падат под 20 градуса “, съобщи синоптикът.

По думите му наводнението в Лом от предходната седмица не е единствено поради времето. Паднали са към 25 литра на кв./м в границите на минути, само че инфраструктурата също е съдействала за вредите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР