Словенецът Тадей Погачар от отбора на UAE Emirates спечели деветия

...
Словенецът Тадей Погачар от отбора на UAE Emirates спечели деветия
Коментари Харесай

Словенец спечели деветия етап във Вуелтата, Кинтана облече червената фланелка

Словенецът Тадей Погачар от тима на UAE Emirates завоюва деветия стадий в Обиколката на Испания. Отсечката с дължина от единствено 94 километра беше посочена за един от основните дни във Вуелтата с пет категоризирани изкачвания, над 3000 метра денивелация и край на 2095 метра надморска височина в Андора.

Погачар, който е единствено на 20 години, направи необикновен стадий и се наложи над любимците за крайната победа Найро Кинтана, Примож Роглич, Алехандро Валверде и Мигел Анхел Лопес. Словенецът приключи с време 2:58.09 часа и междинна скорост близо 32 км/ч.

Кинтана финишира втори на 23 секунди закъснение, до момента в който Роглич и Валверде дойдоха дружно с 48 секунди след спечелилия. Лопес се оказа най-големият губещ в трагичния стадий, откакто беше на първо време от любимците, само че финишира на 1.01 зад Погачар.

След девет стадия Кинтана излезе отпред в генералното класиране, само че има задатък от единствено шест секунди пред Роглич преди самостоятелното тичане по часовник във вторник. Лидерът на " Астана " Лопес е трети на 17 секунди зад Кинтана, а Валверде на 20.

⏯ La etapa andorrana ha garantizado emociones fuertes: el joven @TamauPogi se ha reivindicado mientras @NairoQuinCo se viste de rojo. Revívelo en 1`

⏯ The Andorra stage offered some emotions: a young Pogačar presented himself as Quintana took the leadership. The 1` summary pic.twitter.com/9wkN7Zr9D1
— La Vuelta (@lavuelta) September 1, 2019

С успеха си Погачар се изкачи на пето място на 1.42 минути зад Кинтана.

Етапът беше белязан от доста офанзиви и група от 41 души, която се откъсна пред тази на любимците. Никола Еде от " Кофидис ", който облече трикото в събота се задържа доникъде на стадия с любимците, само че по-късно стартира да губи време. Агресивната тактичност на " Астана " работеше за Лопес, като трима негови съотборници се откъснаха в групата. След това темпото беше високо и 20 км преди финала колумбиецът нападна.

Когато Лопес имаше задатък от 40 секунди пред противниците си, времето се утежни и над Андора се изви стихия. На права от 4 км с път без асфалт по трошляк, колумбиецът падна. Преди това Валверде и Кинтана се бяха откъснали малко от Роглич и преследваха колумбиеца.

В последна сметка и Роглич падна, само че по-късно съумя да настигне Валверде, а по-късно и Лопес. Колумбиецът загуби още време, до момента в който в челото беше колоездачът на " Мовистар " Марк Солер, преследван от Погазар и съотборника си Кинтана.

Само три километра преди края на стадия на изкачването Кортел д’Енкамп испанецът беше спрян от отбора си да оказва помощ на Кинтана и това разреши на Погачар да замине самичък. От " Мовистар " желаеха да облекат лидерската фланелка и жертваха етапната победа за задачата.

 Словенец завоюва деветия стадий във Вуелтата, Кинтана облече алената фланелка
© Luis Angel Gomez
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР