Словенецът Примож Роглич от отбора на Йъмбо-Висма отново поведе в

...
Словенецът Примож Роглич от отбора на Йъмбо-Висма отново поведе в
Коментари Харесай

Роглич отново поведе в Обиколката на Испания

Словенецът Примож Роглич от тима на " Йъмбо-Висма " още веднъж поведе в Обиколката на Испания, откакто завоюва 13-ия стадий по часовник - 33,7 килметра от Мурос до Мирадор де Есаро с време от 46 минути и 39 секунди.

Etapa 13 - Stage 13 |

Vive el último kilómetro de la contrarreloj ganadora de gracias a
Live the last km. of Primo Rogli's TT victory thanks to
— La Vuelta (@lavuelta)
Роглич се оправи феноменално на изкачването в края на самия стадий и изпревари единствено с една секунда американеца Уилям Барта от отбора на ЦЦЦ, който изглеждаше насочен към първата си етапна победа в огромна обиколка след страхотна езда в равнинната част.

Трети на 10 секунди зад Роглич приключи португалецът Нелсон Оливейра, а четвъртото място остана за британеца Хю Карти на 25 секунди. Французинът Бруно Армирал и италианецът Матиа Катанео заеха пето и шесто място надлежно. Еквадорецът Ричард Карапас, който стартира стадия като водач в генералното класиране, приключи на седмо място на 49 секунди от Роглич.

По този метод словенецът ще стартира утрешния 14-и стадий с преднина от 39 секунди пред Карапас. Трети в генералното класиране на 47 секунди е Карти. Ирландецът Дан Мартин, испанецът Енрик Мас и холандецът Ваутер Пулс са четвърти, пети и шести в общото нареждане, като изостават надлежно с 1:42, 3:23 и 6:15 минути от водача.

Cuando ganas la crono por un segundo / Well done, Primoz!

— La Vuelta (@lavuelta)
Роглич продължава да води и в класирането при спринтьорите, а преди всичко при катерачите е французинът Гийом Мартен. В 14-ия стадий в сряда ще бъдат преминати 204,7 километра от Луго до Оурензе.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР