Словенецът Примож Роглич е новият водач в генералното класиране на

...
Словенецът Примож Роглич е новият водач в генералното класиране на
Коментари Харесай

Роглич поведе във Вуелтата след победа в бягането по часовник

Словенецът Примож Роглич е новият лидер в генералното класиране на Обиколката на Испания, откакто смъкна от първото място Найро Кинтана. Колоездачът на " Йъмбо Висма " завоюва самостоятелното тичане по часовник в 10-ия стадий, с цел да облече алената фланелка. Това беше и втора етапна победа за Словения, откакто в неделя победи Тадей Погачар.

Роглич измина дистанцията от 36 км сред Журансон и По за 47:05 минути. Той беше единственият колоездач развил над 46 км/ч междинна скорост. Втори на 25 секунди зад него приключи Патрик Бевин от ССС, а трети Реми Каваня ( " Декьонинк Куикстеп " ) на 27 секунди.

С етапната си победа Роглич към този момент има победи в трите огромни обиколки и е 20-ият деен колоездач с сходно достижение. През 2019 година Роглич завоюва два часовника в Обиколката на Италия.

Той започва стадия с шест секунди зад Найро Кинтана, само че завоюва 3.06 минути на колумбиеца по трасето. Това изправи Кинтана, който носеше алената фланелка, едвам на 4-о място.

След 10 стадия най-близкият преследвач на Роглич е международният първенец Алехандро Валверде на 1.52 минути. Мигел Анхел Лопес е трети на 2.11. Точно на 3 минути зад Роглич е Кинтана. Шести е сънародникът на Роглич Тадей Погачар (+3.05), който е най-младият колоездач в тазгодишната Вуелта.

За 10 стадия това е седма промяна на лидерското трико. Три пъти дотук го обличаше Мигел Анхел Лопес, само че колумбиецът не го задържа за повече от ден. Между третия и петия стадий то беше владеене на Николас Роуч, а в алено дотук бяха още Дилан Тьонс, Никола Еде и Кинтана.

В сряда следва 11-ият стадий в надпреварата, който започва от френския град Сен Пале и приключва в Урдач-Данчаринея в Страната на баските. Етапът е дълъг 180 км и включва три категоризирани изкачвания, както и 2800 метра денивелация.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР