Словашкият премиер Роберт Фицо обяви, че е готов да подаде

...
Словашкият премиер Роберт Фицо обяви, че е готов да подаде
Коментари Харесай

Премиерът на Словакия предложи да подаде оставка

Словашкият министър председател Роберт Фицо разгласи, че е г отов да подаде оставката си, за която упорства опозицията след убийството на журналиста Ян Куцияк, проверяващ корупция, предадоха Франс прес и Ройтерс. В понеделник оставка подаде вицепремиерът и вътрешен министър в държавното управление на Фицо - Роберт Калиняк.

Днес предложих оставката си на президента на републиката Андрей Киска , съобщи Фицо и добави, че в случай че президентът одобри, е подготвен да се отдръпна на следващия ден и да уточни нов министър председател , в случай че президентът се съгласи да даде на неговата партия Смер правото да избере идващия водач на държавното управление.
 Словашкият министър председател Роберт Фицо предложи оставката си БГНЕС

В петък 5 0 000 души се събраха в столицата Братислава на най-голямата проява в Словакия след рухването на комунизма, показва Ройтерс. Те желаеха оставката на държавното управление и цялостно следствие на убийството на Ян Куциак и неговата избраница Мартина Кушниров а. Хиляди хора излязоха на сходни митинги в други словашки градове.
 Словашкият министър председател Роберт Фицо предложи оставката си БГНЕС

Куциак и неговата избраница бяха убити в края на февруари. Преди да бъде убит, журналистът е разследвал хипотетични връзки на хора от обкръжението на премиера Фицо с италианската мафия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР