Словашкият премиер Роберт Фицо, който вчера беше тежко ранен при

...
Словашкият премиер Роберт Фицо, който вчера беше тежко ранен при
Коментари Харесай

Словашкият премиер Роберт Фицо е дошъл в съзнание

Словашкият министър председател Роберт Фицо, който през вчерашния ден беше тежко ранен при опит за ликвидиране, е пристигнал в схващане след интервенция, траяла няколко часа, оповестиха локални медии, представени от ДПА.

По-рано предходната вечер по публична информация е имало заплаха за живота на 59-годишния политик. Оттогава няма ново изказване или обяснение от държавното управление, предава Българска телеграфна агенция.

Министърът на вътрешните работи Матуш Шутай Ешток добави, че убийството на премиера е офанзива против самата народна власт.

„ Искам да прикани обществото, публицистите и всички политици да спрат да насаждат ненавист. Искам да прикани всички жители, които след този невиждан акт, които насаждат ненавист, да спрат неотложно “, прикани вътрешният министър.

„ Здравословното положение на премиера към момента е сериозно, той към момента е в операционната и имам вяра, че всичко ще мине добре. Стискам палци и искам доста сили освен на него, само че и на медицинския личен състав, който в действителност се бори за живота му в тези моменти “, сподели министърът на опазването на здравето на Словакия Зузана Долинкова, написа TV Markiza.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР