Словашкият премиер Роберт Фицо е бил прострелян след заседание на

...
Словашкият премиер Роберт Фицо е бил прострелян след заседание на
Коментари Харесай

Премиерът на Словакия Роберт Фицо е с опасност за живота след опит за убийство

Словашкият министър председател Роберт Фицо е бил прострелян след съвещание на държавното управление в град Хандлова, на към 180 км от Братислава. Фицо е прострелян пред локалния Дом на културата, до момента в който отивал за среща със свои последователи. Според очевидци, са се чули минимум четири изстрела. Твърди се, че словашкият министър председател е ранен в корема, а по непотвърдена информация - и в главата.

От профила на Фицо във Facebook излиза наяве, че словашкият министър председател е с заплаха за живота.

„ Роберт Фицо беше прострелян няколко пъти и сега е с заплаха за живота. В този миг той се транспортира с хеликоптер до Банска Бистрица, тъй като ще отнеме прекалено много време, с цел да стигне до Братислава като се има поради нуждата от бърза интервенция. Следващите няколко часа ще бъдат от решаващо значение ", написа в обява в формалния профил на Роберт Фицо в обществените мрежи.



Вътрешният министър на Словакия дефинира случилото се като опит за ликвидиране.

На мястото на нападението е задържан един човек, чиято идентичност не се оповестява. Той е ранен, заяви заместник-председателят на словашкия парламент, съобщи Ройтерс.

Бившият президент на Словакия Зузана Чапутова жигосах бруталното нахлуване:

" Шокирана съм от днешното брутално и безскрупулно нахлуване против премиера на Словакия Роберт Фицо, което надълбоко съдя. Пожелавам му мощ в този сериозен миг и бързо възобновяване. Мислите и са с околните и фамилията му. "

Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейска комисия:

" Остро съдя жестокото нахлуване против премиера Роберт Фицо. Подобен акт принуждение няма място в нашето общество и подкопава демокрацията - нашата най-голяма обща полезност. Мислите ми са с премиера Фицо и фамилията му. "

Марк Рюте, министър-председател на Нидерландия:

" Шокиран съм от стрелбата против моя дълготраен сътрудник Роберт Фицо. Пожелавам му да бъде мощен. "


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР