Словашкият финансов министър Едуард Хегер даде положителен тест за Covid-19,

...
Словашкият финансов министър Едуард Хегер даде положителен тест за Covid-19,
Коментари Харесай

Все повече словашки министри са с коронавирус

Словашкият финансов министър Едуард Хегер даде позитивен тест за Covid-19, заяви финансовото министерство през днешния ден, представено от Ройтерс. Така той става шестият член на държавното управление, инфектиран с ковид, откакто министър председателят Игор Матович се болести предходната седмица.

Хегер ще остане под карантина в дома си, като към този момент не демонстрира признаци и не се усеща болен, се споделя в известието.

Още 4-ма членове на кабинета, в това число министърът на защитата, се оказаха с позитивни проби, откакто министър председателят се болести.

Словакия е в частична карантина от събота след внезапното покачване на броя на инфектираните този месец. Затворени са всички магазини, които не продават артикули от първа нужда, както и предприятията за битови услуги. Забранено е излизането от вкъщи без належаща нужда.

Словакия, страна с 5,5 милионно население, записва 2663 новозаразени посредством PCR проби за последното денонощие. Това е с 1444 повече от предходния ден. Така общият брой на потвърдено инфектираните в страната от началото на пандемията доближи 155 218. От тях 110 565 са към този момент оздравели.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР