Словашките власти прекатегоризираха нападението срещу премиера Роберт Фицо и вече

...
Словашките власти прекатегоризираха нападението срещу премиера Роберт Фицо и вече
Коментари Харесай

Властите в Словакия прекатегоризираха нападението срещу премиера Роберт Фицо като терористична атака

Словашките управляващи прекатегоризираха нападението против премиера Роберт Фицо и към този момент ще го проверяват като терористична офанзива, а не като опит за ликвидиране, заяви през днешния ден прокуратурата, представена от Франс прес.

В момента Фицо се възвръща от тежките си пострадвания, които получи, когато беше прострелян четири пъти отблизо разстояние на 15 май, до момента в който поздравяваше поддръжници в края на държавно съвещание в град Хандлова в Централна Словакия.

След нападението хипотетичният причинител, разпознат от словашките медии като 71-годишния стихотворец Юрай Цинтула, беше упрекнат в опит за преднамерено ликвидиране и арестуван под стража.

Случаят беше прекатегоризиран, съобщи Зузана Дробова, говорителка на прокуратурата:

" Днес информирахме обвинения, че това към този момент е изключително тежко закононарушение - терористична офанзива. "

59-годишният Фицо оглавява трипартийна коалиция, формирана от неговата популистка центристка партия " Посока - Социална народна власт ", центристката партия " Глас " и крайнодясната Словашка национална партия (СНС).

След нападението той претърпя две продължителни интервенции в болница в град Банска Бистрица, Централна Словакия, а на 31 май беше превозен в столицата Братислава и изписан за домашно лекуване.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР