Словакия ще отвори отново в петък магазините, продаващи стоки, които

...
Словакия ще отвори отново в петък магазините, продаващи стоки, които
Коментари Харесай

Словакия ще отвори отново магазините за ваксинираните и ще удължи локдауна за неваксинираните

Словакия ще отвори още веднъж в петък магазините, продаващи артикули, които не са от първа нужда, за имунизираните против COVID-19, като в същото време ще удължи локдауна за неимунизираните и ще затвори някои учебни заведения, сподели здравният министър Владимир Ленгварски, представен от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28916
В централноевропейската страна, която е с 5,5 милиона поданици се бори с една от най-тежките талази на коронавирусната пандемия в света, бяха затвори магазините и публичните услуги за всички за период от две седмици, който изтича на следващия ден.

Ленгварски искаше да удължи общата карантина до 16 декември и да я облекчи за имунизираните от 17 декември.

Правителството обаче, в устрема си да накара повече хора да се имунизират в една от страните с най-ниски равнища на ваксинирани в Европа, реши да смекчи в този момент разпоредбите за имунизираните и да ги удължи за неимунизираните до 9 януари.

Всички магазини и услуги като фитнес зали и фризьорски салони ще отворят за имунизирани, сподели през днешния ден Ленгварски.

Хотелите ще отворят за имунизирани на един идващ стадий от 25 декември, само че заведенията за хранене ще останат затворени за всички до края на годината. Властите в допълнение стягат ограниченията като гимназистите и горните класове на главните учебни заведения ще преминат към отдалечено образование сред 13 и 17 декември, в последната седмица преди коледната почивка.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28916  Личните лекари желаят смяна в разпоредбите за слагане на бустерна доза Личните лекари желаят смяна в разпоредбите за слагане на бустерна доза  Започват всеобщи инспекции за зелени документи в Банско Започват всеобщи инспекции за зелени документи в Банско  Ваксинирани с две дози против COVID-19 в чужбина, не могат да си слагат трета у нас Ваксинирани с две дози против COVID-19 в чужбина, не могат да си слагат трета у нас
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР