Словакия се отказа от план да преговаря с Русия за

...
Словакия се отказа от план да преговаря с Русия за
Коментари Харесай

Словашка партия спря план за закупуване на руска ваксина

Словакия се отхвърли от проект да договаря с Русия за закупуване на нейната ваксина " Спутник V ", откакто партия от ръководещата коалиция наложи несъгласие на закупуването на артикул, който не е регистриран от Европейската организация по медикаментите, съобщи министър председателят Игор Матович, представен от Ройтерс.

Матович поддържаше закупуването на имунизацията и съобщи тази седмица, че тя е доста добра и демонстрира висока успеваемост. Но нощес той сподели на конференция, че партия " За люди " ( " За хората " ), която е сътрудник в ръководещата коалиция, е отхвърлила резолюция, предлагаща потребление на имунизацията с национално, а не европейско позволение.

Телевизия " TA 3 " цитира изявление на лидерката на партията Вероника Ремисова, която съобщи, че упорства Словакия да се придържа към разпоредбите, изискващи Европейската организация по медикаментите да позволи използването на съветската ваксина и тя не би трябвало да се употребява преди този момент. Миналата седмица организацията заяви, че Русия не е подала искане за регистрация на имунизацията в Европейски Съюз. " Спутник V " е била записана в близо 30 страни. Досега единствената европейска страна, одобрила използването ѝ, е Унгария.
Полезна ли ви беше тази публикация? Ще се радваме, в случай че подкрепите електронното издание Mediapool.bg, с цел да може и отсега нататък да разчитате на самостоятелна, професионална и почтена осведомително - аналитична медия.
Абонирайте се за най-важните вести, разбори и мнения на събития от деня. Бюлетинът се изпраща до електронния Ви адрес всеки ден в 18:00 часа.
Ключови думи
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР