Словакия предаде всички 13 изтребителя МиГ-29, обещани от нея на

...
Словакия предаде всички 13 изтребителя МиГ-29, обещани от нея на
Коментари Харесай

Словакия предаде на Украйна всички обещани 13 изтребителя МиГ-29

Словакия съобщи всички 13 изтребителя МиГ-29, обещани от нея на Украйна, заяви министерството на защитата в Братислава, представено от " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция.

През март Словакия се причисли и да помогне на Украйна в отблъскването на съветската инвазия, като ѝ даде самолетите си от този вид. Миналия месец Братислава изтребителя.

На 17 март словашкото държавно управление утвърди проект за даване на всички свои изтребители МиГ-29.

Словакия е втората страна членка на НАТО, отзовала се на апела на Киев за изпращане на военни самолети, с които да се отбранява против силите на Москва.

През лятото Словакия приземи своите МиГ-ове заради липса на аварийни елементи и опция за техническа поддръжка. Въздушното ѝ пространство в този момент се охранява от военновъздушните сили на Полша и Чехия.

По-рано словашкото държавно управление подписа съглашение за закупуването на 14 изтребителя F-16 Блок 70/72, само че доставката им беше отсрочена с две години и се чака първият от тях да дойде при започване на идната година. Като отплата за предоставените на Украйна МиГ-ове 12 нови военни хеликоптера. Съгласно офертата Братислава ще заплати 340 милиона $ за бойни хеликоптери Бел AH-1Z, чиято стойност по договорката възлиза на един милиард $. Останалите 660 милиона ще бъдат изплатени по американската стратегия за задгранично военно финансиране.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР