Словакия има нов президент - с 53% на балотаж спечели

...
Словакия има нов президент - с 53% на балотаж спечели
Коментари Харесай

Словакия има нов президент

Словакия има нов президент - с 53% на балотаж завоюва Петер Пелегрини - някогашен министър председател на страната, който се употребява с поддръжката на държавното управление на Роберт Фицо.

Пелегрини е считан за проруски претендент. Според него, политическата сцена е разграничена сред тези, които поддържат продължаването на войната в Украйна непременно и тези, които намерено желаят започване на договаряния за мир. Пелегрини се афишира за договаряния.

Войната в Украйна беше измежду главните тематики в акцията. Според BBC, с избора на Пелегрини за президент Украйна дефинитивно изгуби гласа на Словакия в своя поддръжка. Петер Пелегрини е на 48 години, обожател на колите, има и позволение за пилотиране на аероплан. Ето кои бяха първите му думи след продобиване на изборите:

" Ще се стремя да бъда подобен президент, какъвто дадох обещание. Който поредно поддържа интернационалните ни задължения, пази и пази ползите на Словакия и жителите й. Решен съм да направя всичко по силите си, с цел да реализира тази цел, както и кативно да поддържаме напъните за възстановяване живота на хората в Словакия. Решен съм да се придържа към уговорката на Словакия за мир, и обратно на бутващото мнение, няма да въвлека страната във война ", сподели Петер Пелегрини, определен за президент на Словакия.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР