Словакия е готова незабавно да изпрати на Украйна 30 танка

...
Словакия е готова незабавно да изпрати на Украйна 30 танка
Коментари Харесай

Словакия е готова да изпрати 30 танка Т-72 на Украйна, ако бъдат заменени със западни

Словакия е подготвена неотложно да изпрати на Украйна 30 танка Т-72, при изискване че може да получи западни танкове, които да ги заменят, съобщи през днешния ден министърът на защитата Ярослав Над, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Над сподели на онлайн брифинг за медиите в украинския град Одеса, че Словакия към този момент е изпратила 30 бойни машини на пехотата от руско време БВП-1 на Украйна предходната година, откакто e станало ясно, че Германия ще достави 15 танка " Леопард 2 “ на Словакия, с цел да ги размени.

" Ние към момента разполагаме с 30 танка Т-72 и бихме били подготвени да ги изпратим неотложно на Украйна, даже на следващия ден, в случай че има опция да получим западни танкове - " Леопард " -и или други в подмяна ", съобщи словашкият министър на защитата.

Според Над Словакия ще се нуждае от към 43 танка, отговарящи на натовските стандарти, и ще разполага с общо 45 танка, откакто получи 15 танка " Леопард " от Германия.

Братислава до момента е получила един танк " Леопард " и чака да получава по два на месец, считано от март, сподели министърът.

Миналата година Словакия достави осем самоходни гаубици " Зузана “ на Украйна и работи по производството на още 16, които ще бъдат платени от Дания, Германия и Норвегия. Над съобщи, че украинското държавно управление е изразило интерес към закупуването на още 11 гаубици и е подписан подобаващ контракт.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР