Словакия е готова да започне преговори за прехвърляне на изтребители

...
Словакия е готова да започне преговори за прехвърляне на изтребители
Коментари Харесай

Словакия готова да даде МиГ-29 на Украйна, а Полша ще пази словашкото небето

Словакия е подготвена да стартира договаряния за прекачване на изтребители МиГ-29 към Украйна , сигурността на въздушното й пространство ще бъде предпазено от полските Военновъздушни сили , оповестяват ТАСС и " Ройтерс ".

Изявлението е на началника на словашкото военно министерство след среща в Братислава с полския му сътрудник Мариуш Блашак. Министерството на защитата на Словакия стартира развой , който в сходство с настоящото законодателство на страната краткотрайно ще трансферира отговорността за обезпечаване на сигурността на националното въздушно пространство на полските военновъздушни сили .

В обозримо Словакия ще получи американски изтребители F-16 , които поръча за своите Военновъздушни сили. Полша е подготвена да охранява въздушното пространство на Словакия .
 Словакия подарява системите си С-300 на Украйна
Словакия подарява системите си С-300 на Украйна

Това е цялостен поврат в позицията на Братислава

Словакия, която експлоатира 12 самолета МиГ-29 съобщи по-рано, че ще обмисли даването на самолети, за да помогне на Украйна да се отбрани от нахлуващите съветски сили , в случай че може да бъде проведена различна отбрана на личното й въздушно пространство.

" Получих удостоверение, че Полша е подготвена да се погрижи за въздушното пространство на Словакия от момента, в който Словакия реши да изпрати самолетите Миг-29 ", сподели словашкият министър на защитата Ярослав Над.

" Тези отговорности ще се извършват от територията на Полша ... По предписание ще разтеглим обсега на деяние на полската дежурна група, която употребява самолети F-16 ", сподели Блашчак.

Министрите не споделиха по кое време ще стартира задачата на Полша във въздушното пространство на Словакия.

Словакия чака първата доставка на създадени в Съединени американски щати самолети F-16 през 2024 година, от обща партида от 18, които се съгласи да закупи през 2018 година

Русия сподели, че идването на западни оръжия в Украйна значи, че в този момент . Президентът Владимир Путин заплаши тази седмица с неуточнено възмездие, до момента в който.
 Русия отхвърли предизвестията на Запада, че заплашва с нуклеарна война
Русия отхвърли предизвестията на Запада, че заплашва с нуклеарна война

Играят си със страховете на хората, разяснява Захарова
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР