Словачката Петра Влъхова постигна първа победа за новия сезон в

...
Словачката Петра Влъхова постигна първа победа за новия сезон в
Коментари Харесай

Влъхова с убедителна победа в първия слалом за сезона

Словачката Петра Влъхова реализира първа победа за новия сезон в Световната купа по алпийски ски, откакто отвя конкуренцията на слалома в Леви, Финландия. 28-годишната Влъхова, която има две трофеи в дисциплината, както и един огромен бистър глобус от 2021, доминираше тотално през днешния ден и завоюва и двата манша.


Словачката бе най-бърза в първата част на надпреварата с 53.79 секунди, а във втория манш записа 56.80 секунди, което още веднъж бе най-хубаво време. Така тя остави надалеч зад себе си втората Лена Дюр от Германия (+1.41 секунди), а на почетната стълбичка се качи и австрийката Катарина Линсбергер (+1.55). Петкратната носителка на Големия бистър глобус Микаела Шифрин финишира на четвърта позиция, на 1.70 секунди зад победителката.

За Влъхова това е 29-та победа в Световната купа, както и 19-та в слалома. Тя също по този начин реализира пет триумфа в Леви, като с днешния триумф излиза отпред в генералното класиране за сезона със 160 точки.

Утре следва още един старт в слалома в Леви, който ще е юбилеен номер 500 за дамите в тази дисциплинираност в историята на Световната купа. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР