Слоун Стивънс победи със 7:5, 6:3 Катерина Синякова в мач

...
Слоун Стивънс победи със 7:5, 6:3 Катерина Синякова в мач
Коментари Харесай

Виктория Томова срещу аржентинска квалификантка в Бризбейн

Слоун Стивънс победи със 7:5, 6:3 Катерина Синякова в мач от първия кръг на шампионата по тенис за дами в Бризбейн, Австралия. Двете са непоставени в схемата, като американката е 47-а в международната класация на УТА, а чехкинята е с две места напред.

Утре в Бризбейн ще играе и най-хубавата българската тенисистка Виктория Томова, която ще започва против квалификантката Хулия Риера. 21-годишната аржентинка се намира на 139-а позиция в света, до момента в който Томова е на 80-а.

Стивънс записа първия пробив в срещата със Синякова в четвъртия маратонски гейм, който приключи с поредност от спомагателни разигравания. Чехкинята върна брейка малко по-късно, само че позволи нов при 15:40 в 13-ия гейм.

Вторият сет стартира с два пробива и още веднъж американката бе  автор на третия и финален за 5:3. В идващия си сервис гейм Стивънс получи два мачбола и се възползва от втория за крайното 6:3.

Синякова направи цели пет двойни неточности и завоюва единствено 20/34 от разиграванията си на първи сервис. Стивънс пък конвертира всичките си четири шанса за пробив и завърши първия си мач в Бризбейн за час и 43 минути. Следващата й съперничка е 13-ата в схемата Елизе Мертенс, която пропуща първия кръг дружно с останалите сложени тенисистки. Белгийката приключва годината като втора в ранглистата на двойки и 29-а на сингъл.

Камила Джорджи, 53-а в света, пък надделя намиращата се три позиции пред нея Пейтън Стърнс от Съединени американски щати с 5:7, 6:2, 6:3. В идващия кръг италианката ще се изправи против третата в схемата Йелена Остапенко от Латвия.

Успоредно с първия кръг при дамите, през днешния ден започва и конкуренцията за мъже с два мача. Руснакът Александър Шевченко надделя с 6:3, 6:2 французина Люка ван Аш и в идващия кръг съвсем сигурно ще срещне поставения под номер 1 Холгер Руне от Дания. Алексей Попирин пък завоюва австралийския конфликт с Кристофър О`Конъл с 6:4, 6:7 (5), 7:6(4) и е изправен пред среща с третия в схемата Бен Шелтън от Съединени американски щати.

Григор Димитров стартира на следващия ден на сингъл срещу британеца Анди Мъри. Днес българинът и неговият американски сътрудник Себастиан Корда преодоляха първия кръг на двойки.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР