Слоун Стивънс има ужасяващ клей сезон зад гърба си, по

...
Слоун Стивънс има ужасяващ клей сезон зад гърба си, по
Коментари Харесай

Приказката приключи: Стивънс подчини екзекуторката на миналогодишната шампионка!

Слоун Стивънс има отблъскващ клей сезон зад тила си, по време на който инкасира загуба във всеки от четирите си дуела, само че от старта на Ролан Гарос виждаме другото ѝ лице, като някогашната финалистка от шампионата завоюва посредством обрати откриващите си мачове. Победите водиха американката до третия кръг, където срещна локалната фаворитка Диян Пари, която по-рано в хода на конкуренцията в профил шампионката Барбора Крейчикова.

Бившата номер 3 извърши по ослепителен метод тактическия си проект, като даде самодейността на тийнейджърката, която позволи голям брой грешки и това се оказа пагубно за срещата ѝ, откакто Стивънс триуфмира с 6:2 6:3. В осминафиналите за международната номер 64 следва да се изправи против Виктория Азаренка.

Американката още в началните минути на мача оказа сериозен напън върху подаването на домакинската представителка и се поздрави с ранен пробив задатък. Впоследствие някогашната трета ракета на света наложи своето движение и стигна до втори брейк, с който провокира поредност от пробиви, от която излезе в печеливша позиция, като минути по-късно записа дебютния сет на сметката си.

Наказателната акция на шампионката от Шлема продължи на старта на втората част, като подкрепена от грешките на Пари си обезпечи брейк, доближавайки се оптимално до успеха. Бившата финалистка посрещна брейкбол в средата на сета, само че с умела отбрана го отрази, като още в идното подаване удвои преимуществото си с втори пробив, с цел да поведе с 5:1. Американката останала единствено на гейм от крайния триумф повиши оборотите при сервис на домакинската представителка, като всичко изглеждаше предрешено, но от нищото станахме очевидци на непредвидена пауза подбудена от проблем при фен на трибуните и след избавен мачбол международната номер 97 оцеля. Стивънс незабавно позволи спад и инкасира връщане на единия пробив, само че след това отговори уместно, като оползотвори четвъртия си мачбол, с цел да се поздрави с успеха в мача.

Walking into the fourth round like
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР