Слоун Стивънс е една от добрите тенисистки на WTA. Американката

...
Слоун Стивънс е една от добрите тенисистки на WTA. Американката
Коментари Харесай

Бивша световна номер 3 разказа за проблемите в живота си

Слоун Стивънс е една от положителните тенисистки на WTA. Американката има редица достижения зад себе си, като доближи до номер 3 в света, а също по този начин може да се похвали и с купа от Големия шлем. Тя победи на US Open през 2017 година, само че в този момент Стивънс бе откровена по повод компликациите в своя персонален живот. Тенисистката направи забавни разкрития и посъветва хората да понижат упованията към себе си.

„ Не ми е било по никакъв начин елементарно в живота, тъй като имах съществени проблеми. Те започнаха още, когато бях на 13, защото тогава започнах да отивам на терапия. Не се опасявам да кажа, че имах проблеми от психическо естество и това не е срамно. Затрудненията с душeвността може да се окажат решаващи за ужасно доста неща в живота на човек, само че аз имах шанс. Терапията доста ми оказа помощ, само че също по този начин майка ми е психолог и тя бе непрестанно до мен “, стартира тя.

„ Бях едвам на 13, когато стартира всичко това, само че с течение на времето се усещах по-добре. По пътя си в тениса, изключително първоначално обстановката бе много комплицирана. Аз се притеснявах преди всеки мач, напрежението ме обземаше, само че човек би трябвало да се бори с тези отрицателни страсти. С времето с помощта на лечението и поддръжката на хората се научих да се оправям по собствен метод с психологичните си проблеми. Колкото повече време минаваше, толкоз по-лесно съумях да видя същността на казуса си и да се преборя за решаването му. Само ще кажа на хората да знаят, че няма нищо ужасно в това да имаш психически проблем. Никой не е застрахован от сходно нещо, само че ние сме просто хора “, съобщи американката.

„ Трябва да понижим упованията към себе си, и да вършим това, което е нужно. Очакванията единствено натоварват ненужно, всичко е в дребните елементарни неща, които вършим ежедневно, с цел да бъдем добре самите ние, и нашите близки. Когато човек е спокоен и не чака нищо, а просто работи и работи, нещата се случват доста по-лесно. Днес, аз към този момент съм един благополучен човек, който се е преборил с проблемите, само че не преставам да се изучавам и развъртвам ежедневно “, сподели Стивънс.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР