Слоницата Мали, прекарала близо пет десетилетия сама в клетка в

...
Слоницата Мали, прекарала близо пет десетилетия сама в клетка в
Коментари Харесай

Почина самотната филипинска слоница Мали, сред чиито поддръжници беше Пол Маккартни

Слоницата Мали , прекарала близо пет десетилетия сама в клетка в зоологическа градина във филипинската столица, е умряла, съобщи ДПА, базирайки се на организацията " Хора за етично отношение към животните " (PETA).

Смъртта й е настъпила във вторник в бетонното си ограждение в зоопарка в Манила, където живя в клетка в продължение на 46 години.

" Заради равнодушие и лакомия слоницата Мали умря по същия метод, по който живя близо 50 години: сама в бетонно ограждение в зоологическата градина в Манила ", се споделя в изказването на PETA.
 

— The Philippine Star (@PhilippineStar)

Световни звезди, измежду които известната приматоложка Джейн Гудол и музикантът Пол Маккартни се причислиха към акцията на организацията, призовавайки Мали да бъде преместена в резерват, където може да се радва на компанията на други слонове.

" Зоологическата градина в Манила и град Манила осъдиха Мали на десетилетия изолираност, което е трудно за женските слонове , които в естествена среда биха прекарали живота си измежду своите майки и сестри, защитавайки се взаимно и отглеждайки дребните си ", показаха още от PETA. 

Кметицата на Манила Хъни Лакуна-Панган сподели, че повода за гибелта на животното към момента не е открита.
 

— Gretchen Fullido (@gretsfullido)

Мали беше основната атракция в зоологическата градина в Манила. Слоницата е подарена от Шри Ланка през 1977 година на тогавашната първа дама на Филипините Имелда Маркос. Когато идва във филипинската столица, Мали е единствено на три години.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР