Слон, избягал от парк в Демократична република Конго, е бил

...
Слон, избягал от парк в Демократична република Конго, е бил
Коментари Харесай

Хора изядоха слон, избягал от парк в Конго

Слон, избягал от парк в Демократична република Конго, е бил погубен и изяден , съобщи Агенция Франс Прес, като цитира представители на локална природозащитна работа.

Животното е избягало от Национален парк Вирунга в размирната източна провинция Северно Киву, след което е било убито от въоръжени бойци .



От Конгоанския институт за запазване на природата споделиха, че са научили " с паника за убийството в понеделник сутринта на слон от парка Вирунга " от въоръжени лица, които към момента не са открити.

Две животни са избягали от парка няколко часа по-рано, оповестиха чиновниците. Според тях част от електрическата ограда към оборудването е била развалена от " група младежи ".

От Института за запазване на природата призоват правосъдните органи да проведат следствие, а обществеността - да се " разграничи от бракониерските прояви ".

Източник твърди, че локалните хора са си разделили месото от убитото животно .



Паркът Вирунга е най-старият естествен резерват в Африка, основан през 1925 година Той е прочут с дивата природа, превъзходните пейзажи, само че също по този начин и че в продължение на съвсем 30 години е служил като база на голям брой въоръжени групировки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР