Сложното, което правя, е, че се опитвам да намеря истината

...
Сложното, което правя, е, че се опитвам да намеря истината
Коментари Харесай

Д-р Хинков: Ако данните в одитния доклад са измислени, ще подам оставка

Сложното, което върша, е, че се пробвам да намеря истината и да отбрана справедливостта и закона. Това съобщи министърът на опазването на здравето проф. доктор Христо Хинков.


Той съобщи, че му е мъчно да каже тъкмо каква е нанесената вреда от ръководството на шефа на „ Пирогов “ доктор Валентин Димитров. „ За мен е необяснимо какъв брой доста се политизира този случай. Тук става дума за съответни нарушавания на публичните поръчки. Създаде се подобен проблем, че даже беше застрашено приемането на бюджета “, сподели здравният министър пред Българска национална телевизия.

Той уточни, че финансовата вреда не е това, което се разказва от шефа. „ Финансовото положение на „ Пирогов “ от дълго време се знае, че не е положително. Теглени са огромни заеми, които да занулят задължения към избрани кредитори, само че тези заеми би трябвало да се погасят. Има нарушаване на Закона за публичните поръчки от шефа на „ Пирогов “, няма нищо персонално. Ако не бях го направил, щях да бъда преследван от закона “, съобщи проф. Хинков.

Той акцентира, че, в случай че се откри, че данните в този одитен отчет са измислени от специалистите, които са го писали, ще си подаде оставката. „ Но не мога да си показва, че те са измислени. Има документи, подадени до ГДНП, които демонстрират съществени нарушавания “, добави проф. Хинков.

За към 8 месеца ще бъдат тествани съществени лечебни заведения, които са с държавно присъединяване. Това е настоящ развой, не са ориентирани към съответни шефове, сподели още здравният министър. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР