Сложна задача е ефикасното, достъпно и всеобхаватно образование. Възможно ли

...
Сложна задача е ефикасното, достъпно и всеобхаватно образование. Възможно ли
Коментари Харесай

Родители без интернет вкъщи: Учебната година да бъде обявена за нулева

 Сложна задача е ефикасното, налично и всеобхаватно обучение. Възможно ли е в този момент да бъде реализирана такава симбиоза - в динамично изменящата се среда с честа промяна от присъствена в  дистанционна форма на образование и какво решение оферират държавните управляващи за тези над 40 хиляди възпитаници, които остават без достъп до онлайн образование?   

На фона на здравна рецесия и усложнения, бяха изгубени 5-6 месеца, в които имахме спокойни дни. Данните са, че към 65-70% деца са взели участие синхронно в онлайн образованието, а други през някакви приложения. Това сподели за  " България заран " програмният шеф на Тръста за обществена опция Огнян Исаев. 

Той акцентира, че онлайн образованието е нещо ново и за учителите, и за фамилиите. 

" Някои жилища не разрешават присъединяване в онлайн образование ", добави събеседникът.

По думите на Исаев е нужно да се намерения дали този период и тази образователна година да не бъдат оповестени за нулеви. 

" Има огромни неравенства сред учениците в София и в селата, а те би трябвало да положат идентични изпити в края на годината ", посочи още той.

По неофициална информация, която Исаев цитира, около 10% от учителите не разполагат с непрекъснат интернет у дома, както и с мобилни устройства. Според него към този момент живеем в безсистемен безпорядък. 

" Преди към месец стана дума за това, че ще бъдат поръчани 16 000 устройства, само че на какъв стадий е тази поръчка, няма изясненост ", каза той за .

" Не знаем по какъв начин образователният материал доближава до учениците. Изпуснахме скъпо време, можеше да се разработят модели, да вземем за пример за хибридно обучение - онлайн и присъствено в учебните заведения ", съобщи още програмният шеф на Тръста за обществена опция. 

Децата на фамилиите с ниски приходи и с ниско образование изпитват компликации при акомодацията и приобщаването в онлайн процеса на образование, отбеляза Исаев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР