Сложна интервенция, при която едновременно беше отстранена ингвинална херния и

...
Сложна интервенция, при която едновременно беше отстранена ингвинална херния и
Коментари Харесай

Лекари от ИСУЛ и „Майчин дом” спасиха живота на 74-годишна с двойна операция

Сложна намеса, при която по едно и също време беше отстранена ингвинална херния и беше направена реорганизация на тазовите органи поради инконтиненция (изпускане на урина) върна естествения живот на 74-годишна жена от София.

Тя беше осъществена от взаимен екип сред лекари от УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “ и СБАЛАГ „ Майчин дом ”. Любопитното в тази ситуация е, че това е вторият случай, в който лекари от двете лечебни заведения сплотяват старания, с цел да спестят още една интервенция и спомагателни премеждия на пациентка.

Възрастната жена постъпва в Клиниката по хирургия на УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “ с недоволства от издутина и болежка в коремната област. По време на прегледа тя оповестява на доктор Димитър Пейчинов, че от седем години страда от инконтиненция (хронично изпускане на урина). Причината е затруднение след премахване на матката преди години.

По време на подробните проучвания доктор Пейчинов открива, че столичанката е с ингвинална херния, която би трябвало скоро да бъде оперирана, защото крие заплаха от заклещване. След извършен консилиум с АГ експерта доктор Славов, двамата вземат решение да оперират дружно -  доктор Славов да в профил дефекта на влагалището, а доктор Пейчинов да отстрани хернията.

Така, единствено с една намеса и упойка се взема решение казусът на пациентката, чиято възраст е рискова за две отворени коремни интервенции и две анестезии, оповестява Българска телеграфна агенция.

Операцията премината сполучливо и след 2-дневен престой в Клиниката по хирургия на УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “ дамата е изписана за домашно лекуване. Възстановяването ще продължи към месец.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР