Сложна, дълга и тежка се очертава да бъде операцията по

...
Сложна, дълга и тежка се очертава да бъде операцията по
Коментари Харесай

Египет ще изкопае почти 20 000 куб. м пясък, за да отпуши Суецкия канал

Сложна, дълга и тежка се обрисува да бъде интервенцията по освобождението на проходимостта през Суецкия канал откакто товарен транспортен съд заседна преди дни в него и блокира изцяло трафика.

Управлението на Суецкия канал (SCA) уточни, че би трябвало да се изкопае сред 15 000 и 20 000 кубически метра пясък в региона, където е закъсал товарния кораб " Ever Given ", с цел да се пристъпи към освобождението му и да се възвърне трафика, написа. 

" Това количество пясък би трябвало да бъде отстранено от региона, с цел да се реализира дълбочина сред 12 и 16 метра, която разрешава плаването на кораба, който беше блокиран във вторник. Работата в региона продължава в съдействие с холандската избавителна компания SMIT. Дейностите се правят според най-високите стандарти за морска безопасност и като се вземат поради разнообразни фактори, в това число характера на терена, съществуването на глина и безвредното разстояние сред товарния кораб и драга ", посочи президентът на SCA, Осама Рабие в изказване от уеб страницата на SCA.

От своя страна египетското държавно управление акцентира, че два драга (земснаряда) и четири багера вземат участие в напъните за премахване на пясъка в региона, с цел да се опитат да освободят товарния транспортен съд, дълъг 400 метра и широк 59 метра, който транспортира 224 000 тона артикули, съобщава вестник " Ал Ахрам ".

В сряда от SCA показаха, че в работите вземат участие и осем кораба, най-големият от които е " Baraka 1 ", с теглеща мощ 160 тона.

Осама Рабие акцентира, че задачата е да се подсигурява, че морският трафик няма да потрада от последици, като се има поради, че 12% от международната търговия минава през този маршрут всекидневно.

Японската компания Shoei Kisen Kaisha, притежател на " Ever Given ", сервира своите извинения за смяната в международната търговия поради случая и подчерта, че освобождението на заседналия кораб е " извънредно мъчно ", заяви английския ефирен канал BBC.

Блокадата на Суецкия канал от " Ever Given ", нает от тайванската компания Evergreen Line и един от най-големите транспортни кораби в света, предизвика внезапно повишаване с повече от 3% на цените на барела в сряда поради спирането на придвижването на корабите в двете направления. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР