Сложихме човек, който да може да обедини и да договори

...
Сложихме човек, който да може да обедини и да договори
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Не се меся, Николай Габровски има всички права да си избира експерти за проектокабинет

Сложихме човек, който да може да сплоти и да контракти специалисти, другояче се отива на избори, акцентира Бойко Борисов

" Кандидатът за министър председател на ГЕРБ-СДС Николай Габровски има всички права да си провежда среща с партиите, тъй като сме дали обещание през първия мандат да се направи експертно, програмно държавно управление ". Това изясни в отговор на журналистически въпрос водачът на ГЕРББойко Борисов на брифинг в централата на партията, съобщи Българска телеграфна агенция.

Габровски получи в понеделник от президента Румен Радев първия изследователски мандат за сформиране на кабинет. Утре се чака да беседва с левицата, по думите на ръководителя ѝ Корнелия Нинова.

Борисов увери, че Габровски е 100 % акредитиран да направи това, което е належащо, с цел да може всичко, за което ГЕРБ-СДС приказват, да се случи. Лидерът на ГЕРБ похвали 48-то Народно заседание за положителната му работа, като акцентира, че толкоз добре работещ парламент до момента не е имало.

" Ако по този начин разсъждават, по същия метод ще им бъде отговорено на тях ", разяснява Борисов обясненията на някои политически сили за какво няма да поддържат кабинет на Габровски, аргументирайки се, че зад него стои ГЕРБ. " Сложихме човек, който да може да сплоти и да контракти специалисти, другояче се отива на избори ", уточни Борисов.

" Сто % по техните правила, с техния министър, с техните машини победихме, това ни дава самочувствие да кажем, че едно експертно държавно управление има късмет ", сподели водачът на ГЕРБ. По думите му е прекрасен знак, че Българска социалистическа партия и " Демократична България " ще се срещнат на следващия ден с Николай Габровки, което дава късмет за кабинет със идващ мандат. Самият Борисов нямал информация кои специалисти ще влязат в проектокабинета. " Действително аз не се меся в тази ситуация, задачата е да се намерят специалисти, които хем имат качества, хем се одобряват от другите като специалисти ", изясни водачът на ГЕРБ. И даде образец - в случай че Делян Добрев стане министър, незабавно ще се каже, че е партийна кандидатура, без значение че е доста добър специалист.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР