Сливенският общински съвет дава урок на другите в страната, които

...
Сливенският общински съвет дава урок на другите в страната, които
Коментари Харесай

Сливенският общински съвет дава заявка за скоростно решаване на въпроси в полза на гражданите

Сливенският общински съвет дава урок на другите в страната, които не си избират ръководители и зациклят. Ние използваме всички процедурни благоприятни условия от Закона за локалното самоуправление и локалната администрация, с цел да дадем опция Общинският ни съвет да проработи. А за избор на ръководител е въпрос, който ще се реши след това, само че не е най-съществен за Общински съвет Сливен, счита Димитър Митев, доскорошен ръководител на локалния парламент.

Представители на осемте партии и обединения в новоизбрания Общински съвет реализираха единодушие да бъде свикано съвещание в най-кратки периоди на срещата по покана на кмета Стефан Радев.

Основният претекст за свикването на сесията са значими планове на Общината и други въпроси в интерес на жителите, които би трябвало да бъдат прегледани и гласувани преди края на календарната година. Съветниците би трябвало да се произнесат и по контрактуван мостов заем в размер до 3,8 млн. лв. от фонд „ Флаг “. С мостовия заем ще може Общината да се разплати до месец по огромния европейски план за реституция, консервация и ремонт на къщите – музеи на Хаджи Димитър и Добри Чинтулов, Музея на сливенския обичай, първата текстилна фабрика в Сливен и на Балканите, крепостта „ Туида “, а по-късно средствата да бъдат възобновени.

„ В противоположен случай тези разноски ще останат за сметка на общината “, съобщи кметът и добави, че решението ще е тест за политическата зрялост на новия локален парламент.

„ В политиката без взаимни отстъпки не се получават резултати. Винаги съм казвал, че рационалният компромис е най-хубавото решение “, разяснява още Димитър Митев..

Чуйтев аудиото….

„ Нямаме несъгласие нещата да се случват в интерес на жителите и провеждането на сесия. Нашата задача е да се явим на свиканата сесия и да участваме в нейната работа “, сподели общинският консултант Момчил Пантелеев от " Пряка Демокрация ". Той добави, че групата им поддържа финансирането от фонд „ Флаг “, тъй като това ще бъде безплатна помощ, а е належащо да се извърши разплащане по плановете..

Чуйтев аудиото….

Със единодушието на множеството партии в локалния парламент ще бъде свикано съвещание в средата на декември, а на 30 ноември ще се организира среща на ръководителите на групите от осемте партии, намерили място в общинския съвет, където ще бъдат разисквани членовете и управленията на комисиите, като упованията са да се реализира единодушие..
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР