Сливен. Заместник-кметовете Румен Иванов и Пепа Чиликова посрещнаха представители на

...
Сливен. Заместник-кметовете Румен Иванов и Пепа Чиликова посрещнаха представители на
Коментари Харесай

Сливен: Заместник-кметовете Румен Иванов и Пепа Чиликова посрещнаха участници в Международния фестивал „Приятелство без граници“

Сливен. Заместник-кметовете Румен Иванов и Пепа Чиликова посрещнаха представители на държавите-участници в Международния детски фолклорен танцов фестивал „ Приятелство без граници “, чийто хазаин е Сливен. Това оповестиха от Община Сливен . В формалната зала на Общината те посрещнаха делегациите делегациите на Молдова, Албания, Хърватска, Латвия, Турция и Румъния.
„ Радвам се, че и тази година Сливен е хазаин на дълго чакания Международен детски фолклорен танцов фестивал „ Приятелство без граници “. Нашият град е дал доста на българската история и има какво да опише, за своите герои, популяризирали Сливен, актьори, артисти и неповторима природа. Продължавайте все по този начин да разпространявате фолклорното си благосъстояние във всички краища на света. Надявам се да останете с прелестни мемоари и усещания и положителни другарства, които дълго ще помните “, съобщи в приветствието си към гостите заместник-кметът по финансите Румен Иванов.
На срещата участваха и детски фолклорен отбор „ Българче “ при Основно учебно заведение „ Христо Ботев “ и Народно читалище „ Хаджи Димитър – 1937 “, които са алегорични домакини на фестивала. По време на срещата домакините и гостите си размениха дарове.
В програмата за през днешния ден е включена среща на съставите и с регионалния шеф Чавдар Божурски. Всички групи ще имат проведено посещаване на крепостта „ Туида “ и време за отмора и запознанства. Тази вечер от 18.30 часа на площад „ Хаджи Димитър “ ще се състои вторият концерт на откритата сцена.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР