Сливен. Взаимодействието между местната власт и полицията за осигуряването на

...
Сливен. Взаимодействието между местната власт и полицията за осигуряването на
Коментари Харесай

Сливен: Областният управител Чавдар Божурски бе домакин на работна среща на вътрешния министър с общинските кметове и полицията

Сливен. Взаимодействието сред локалната власт и полицията за обезпечаването на публичен ред бе тематика на работна среща, извършена на 13 ноември в Сливен по самодейност на министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Домакин на срещата бе регионалният шеф Чавдар Божурски. Това оповестиха от Областна администрация Сливен .
Министър Маринов дойде дружно с началника на политическия си кабинет Михаил Златанов и шефа на Главна дирекция „ Национална полиция “ гл. комисар Христо Терзийски. Те разговаряха с кметовете на четирите общини, кметове и кметски наместници на села, управлението на ОД на МВР-Сливен и на районните ръководства, представители на прокуратурата. „ Целта е да начертаем общи дейности, с цел да повлияем на сигурността и реда “, съобщи министърът. Сливен е измежду областите с по-голямо етническо многообразие и е значимо във всички обитаеми места да се работи с общностите въз основата на разговора и на общите цели, свързани с „ дребните “ неща, които нервират всеки: дребните обири, смущаването на нощната тишина, нарушаването на общинските наредби. Необходимо е да се води разговор до каква степен е нормата на държание, добави още той. Министър Маринов предложи общините да окажат подпомагане в обезпечаването на видеонаблюдение освен в градовете, а и в селата, като предварителна защита за запазване на публичния ред.
Общинските кметове направиха няколко оферти. Кметът на община Сливен Стефан Радев уточни, че съществува проблем с адресните регистрации поради рестриктивните мерки за регистрация на един адрес, което води до неспособност група хора да получат документи за идентичност. Кметът Коста Каранашев насочи молба за обезпечаването на високопроходими коли за потребностите на полицията в планинската община Котел и за обезпечаването на по-голям полицейски състав. „ Имаме потребност от полицейска обходна двойка. Бяхме обезпечили 50 хил.лева в нашия бюджет, с цел да купим два триколесни патролера за обхода, само че се оказа, че няма процедура за това “, сподели от своя страна кметът на община Нова Загора Николай Грозев и изрази очакване, че с промени във вътрешноведомствената нормативна уредба този проблем може да бъде решен. Кметът на община Твърдица Атанас Атанасов сложи акцент върху невъзможността локалните администрации да събират санкциите по формираните наказателни постановления за нарушавания на публичния ред. „ При нас се натрупаха близо 50 хил.лева от несъбраните санкции. Има условие да не се протяга ръка на обществения най-малко на жителите. Но в това време мисля, че като има нарушаване на публичния ред, би трябвало да има и последствия за отговорните “, добави Атанасов. Общинските кметове се сплотиха към концепцията, че на нарушителите може да не се постанова само финансова глоба, а и да бъдат задължавани да положат публично потребен труд. Идеята поддържа зам.административният началник на Окръжната прокуратура Диана Стоева и пое ангажимент да изследва правните благоприятни условия за това.
Представители на локалните администрации показаха подготвеност да закупят със лични средства и да дават на пътната полиция механически средства за инспекция на водачите за приложимост на алкохол и опиати. Кметове на села от община Сливен показаха паника от противозаконните съжителства с малолетни и малолетни и настояха за нормативни промени, защото санкциите, заложени в механизма за връщането на учениците в учебно заведение, не дават упования резултат. „ Образованието е дълготрайно най-вярното решение. Вярно, че желае доста вложения от време и пари в този момент, а резултатът ще го забележим след доста години. Но това е решението “, означи сливенският кмет Стефан Радев и добави, че една от стъпките в вярната посока е откриването на първата детска градина в кв. “Надежда “ в Сливен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР