Сливен. След продължително преследване бе задържан убиецът на 7-годишното дете

...
Сливен. След продължително преследване бе задържан убиецът на 7-годишното дете
Коментари Харесай

Прокурор Пламен Стефанов, Окръжна прокуратура - Сливен: На 21-годишния Мартин Трифонов ще бъдат повдигнати обвинения за убийство, изнасилване и блудство

Сливен. След дълготрайно гонене бе арестуван килърът на 7-годишното дете от сливенското село Сотиря. Това заяви на брифинг окръжният прокурор Пламен Стефанов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Сливен . Извършителят на действието е 21-годишният Мартин Стоянов Трифонов, разгласен през вчерашния ден за общодържавно търсене. В момента Трифонов е в болница под защита, в понеделник ще му бъде избрана мярка „ Задържане под стража ". Стефанов уточни, че против Трифонов ще бъдат повдигнати няколко обвинявания: за ликвидиране на невръстен по изключително нечовечен метод, за обезчестяване и блудничество. „ Взети са ДНК проби, на следващия ден към този момент ДНК – профилът на причинителят ще е подготвен ", добави окръжният прокурор на Сливен.
„ Мартин Трифонов е арестуван малко след 14.30 часа ", уточни гл. секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов. „ Трифонов бе арестуван вследствие на взаимните старания на доста институции - полиция, Военна полиция, „ Жандармерия ", ПСС и чиновници на горско стопанство, за което им благодаря ", съобщи гл. секретар на Министерство на вътрешните работи. Преди задържането му от полицията, килърът срещнал локален човек, който съумял да го хване и да го завърже. Дори съумял да му направи настояща фотография, само че Трифонов се измъкнал и още веднъж побегнал ", уточни Ивайло Иванов. По думите му против Трифонов се наложило да бъде употребявано оръжие поради отхвърли му да се подчини на управляващите и да приключи бягството. Полицаите произвели против него няколко изстрела. „ Предстои да се обяснява дали раните по краката на килъра са от полицейски патрони, или са породени от бягството му по пресечената околност. Трифонов е под лекарско наблюдаване, без заплаха за живота и контактен ", добави Иванов.
По непотвърдени до момента данни околните на Мартин Трифонов - майка му и мъжът, с който живеела, знаели за закононарушението, само че не уведомили полицията. Прокурор Стефанов разясни, че тази информация се ревизира, и в случай че се удостовери, прокуратурата ще взема решение дали да повдигне против съжителя на майката на Трифонов обвиняване за съучастничество. Майка му не можело да носи наказателна отговорност, разясни окръжният прокурор.
„ Мартин Трифонов има престъпно досие и е излежал няколко присъди. Едната от тях е за блудничество с малолетна, а другите за дребни обири. Безработен е, от доста оскъдно семейство, необщителен и без другари ", добави Ивайло Иванов. Не е употребявал алкохол, само че бил фен на енергийните питиета. Ще му бъдат направени и проби за приложимост на опиати, само че по думите на гл. секретар на Министерство на вътрешните работи, надали е имал средства да си ги набира. Нямал е оръжие и даже нямал мобилен телефон.
Главният секретар на Министерство на вътрешните работи, окръжният прокурор и шефът на ОДМВР - Сливен изрекоха своята признателност на всички участници в издирването е залавянето на килъра, а също и на локалните поданици, които непрестанно алармирали за неговото местоположение.
Людмила ЙОРГОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР