Сливен. С възпоменателна церемония на площад Васил Левски“ в Сливен

...
Сливен. С възпоменателна церемония на площад Васил Левски“ в Сливен
Коментари Харесай

Сливен: С възпоменателна церемония в града бяха отбелязани 181 години от рождението на Апостола

Сливен. С възпоменателна гала на площад „ Васил Левски “ в Сливен бяха маркирани 181 години от рождението на Апостола. Това оповестиха от пресцентъра на Общината , която е уредник на събитието.
„ В многовековната ни история, Левски е едно от най-ярките имена и персони, които се открояват с делата си. Голям мечтател, доста съдбоносен, с голяма обич към България, той ни завещава най-святото – свободата. Многопластова е неговата персона – от Дякон Игнатий до знаменосец на четата на нашия съгражданин Панайот Хитов и съществена движеща мощ в националноосвободителната битка на България “, е споделил в словото си кметът Стефан Радев. Той е призовал всички да се учат от Левски и да следват неговия образец. „ Ние и идните генерации би трябвало да следваме неговите завещания – да обичаме нашата татковина и да отстояваме вярата си в нея. Нека в този ден сведем глави пред делото и личността на Апостола на свободата. “
Венци и цветя пред паметника на Васил Левски са поднесли представители на разнообразни институции, партии, организации и жители.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР