Сливен. С пъстро и шумно дефиле започна 22-то издание на

...
Сливен. С пъстро и шумно дефиле започна 22-то издание на
Коментари Харесай

Сливен: Танцьори от седем страни участват във фестивала „Приятелство без граници“

Сливен. С пъстро и шумно дефиле стартира 22-то издание на Международния детски фолклорен танцов фестивал „ Приятелство без граници “. Това оповестиха от Община Сливен . В него се включиха участниците във фестивала от Албания, Латвия Молдова, Румъния, Турция, Хърватска и България. Дефилето беше предвождано от оркестъра при Ансамбъла за национални песни и танци- Сливен и събра доста фенове по целия път- от Градската градина, по бул. „ Цар Освободител “ и до площад „ Хаджи Димитър “. Там беше церемонията по издигане знамето на Република България, знамето на Европейски Съюз и знамето на фестивала.
„ За следващ път градът гостоприемно отваря порти пред най-малките посланици от разнообразни страни. И тази година Сливен дава среща на доста гений, на изкуството и културата на разнообразни нации. А това е най- огромният мост сред хората- споделената друга просвета “, сподели пред присъстващите кметът на Община Сливен Стефан Радев. Той добави: „ Надявам се, че за всяко от децата, участващи в интернационалния фестивал Сливен ще остане едно особено място. Пожелавам Ви доста занимания в дните на фестивала “.
След формалното разкриване оркестърът засвири българско хоро и всички- посетители и домакини- се хванаха на него. Вечерта продължи с концерт на участниците във фестивала на открита сцена.
Днес дребните танцьори ще бъдат на посетители в Община Сливен, а по-късно и в Областна администрация. Организирана е и „ Творческа работилница “ на крепостта „ Туида “. Зрителите ще могат да се насладят на осъществяванията на танцовите групи и на следващия ден вечер на открита сцена от 18.30 на пл. „ Хаджи Димитър “.
Гала-концертът на участниците ще бъде на 17 май от 18.00 часа в залата на държавна такса „ Стефан Киров “.
На формалното разкриване участваха ръководителят на Общински съвет- Сливен Димитър Митев и заместник- кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков.
Организатор на фестивала е Община Сливен, в партньорство с Регионално ръководство на образованието– Сливен и Център за поддръжка за личностно развиване – Детски комплекс - Сливен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР