Сливен. Публичен форум на тема Бъдещето на Европа“ се проведе

...
Сливен. Публичен форум на тема Бъдещето на Европа“ се проведе
Коментари Харесай

Сливен: В зала „Май“ се проведе форум, посветен на Българското председателство на ЕС и бъдещето на Европейския съюз

Сливен. Публичен конгрес на тематика „ Бъдещето на Европа “ се организира в зала „ Май “, в Сливен, оповестиха от пресцентъра на Общината . „ На този конгрес една от тематиките за дискутиране ще бъде „ Европа за жителите “. Това е стратегия, в която и Сливен като община има намерение да взе участие, изключително в региона на връзките с побратимени градове, които има нашата община.Този конгрес е отдаден и на опциите, които Европа дава на всеки един от нас, на всеки български жител, на всяка институция и организация “, съобщи при откриването кметът Стефан Радев.
По време на форума ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев показа изгодите на България от участието в Европейски Съюз и какво е бъдещето на Съюза.
С мултимедийна презентация, проф. доктор Ингрид Шикова очерта европейската вероятност на Западните Балкани и европейския бюджет след 2020 година в подтекста на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Професор Шикова е член на екип „ Европа “, професор по политики на Европейски Съюз към катедра „ Европеистика ” в СУ „ Св. Климент Охридски ”.
Във форума взеха присъединяване и представители от Стара Загора, Бургас и Сливен, които имаха опция за полемики и диспути по всяка една от тематиките.
В рамките на срещата се разгледаха и опциите за финансиране на организации и институции от района по Програма „ Европа за жителите “. Те бяха показани от Добрина Милушева от Националния център за контакт към програмата.
На събитието участваха ръководителят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев, заместник-кметовете Пепа Чиликова, Стоян Марков и заместник-областният шеф Камен Костов.
Организатор е Европейския информативен център „ Европа Директно ” – Сливен, с поддръжката на Община Сливен
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР